Här finner du verktyg och hjälpmedel för patienter som ordineras Aimovig.

  • Aimovig välkomstkit för patienter
  • Huvudvärkskalender i fickformat
  • Resekort på svenska eller engelska
  • Aimovig minifolder
  • Injektionsinstruktionsvideo

 

Material att beställa på medhub.se

Här på medhub.se kan du beställa material för dina patienter som ordineras Aimovig. Du kan även beställa ett demonstrationskit för vårdgivare som du kan använda i utbildningssyfte tillsammans med din patient.

Aimovig välkomstkit för patienter
Välkomstkitet finns att beställa i mappformat. Välkomstkitet innehåller information om Aimovig, information om administrering av Aimovig, att tänka på innan man tar Aimovig, Aimovig doskort och resekort.

Huvudvärkskalender i fickformat
En huvudvärkskalender i fickformat. För att ta reda på vilka faktorer som utlöser en migränattack, bör patienten använda en huvudvärksdagbok . Om man noggrant fyller i en huvudvärksdagbok blir det enklare att i efterhand se vad som utlöste migränanfallet. Förutom läkemedel, är kartläggning av triggers den viktigaste åtgärden patienten kan göra för att förebygga migränanfall.

Resekort
Aimovig resekort som finns tillgängliga på svenska och engelska.  Resekortet ingår även i Aimovig välkomstkit för patienter.

Aimovig demonstrationskit för vårdgivare
Ett demonstrationskit för Aimovigpatienter att träna på injektionsteknik hos sin vårdgivare innan de börjar att administrera Aimovig i hemmet.

Injektionsinstruktioner för patienter
levamedmigran.se finns det en injektionsinstruktionsvideo som är anpassad för patienter. Patienten kan själv logga in på https://www.speakmigraine.com/sv/home med hjälp av EU-koden från läkemedelsförpackningen.

Huvudvärksregistret
Här finner du som är vårdgivare information om hur du kan stödja patienten vid registrering i huvudvärksregistret. Ladda ner (PDF)→

Betygsätt sidan
SE2204119421 (11 april 2022)
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request